ACTIVITEITEN VAN HET HUIS

Wij kunnen ook al de activiteiten verzorgen tijdens uw verblijf in de woning.
Gezien de eigenaar natuurgids is die de streek heel goed kent en gezien wij ook kano’s en kajaks verhuren, kunnen we u een gevarieerd aanbod voorstellen.
Er zijn mogelijkheden om natuurwandelingen en beverwandelingen te doen die vanaf de woning vertrekken, zonder dat je de wagen nodig hebt.

www.natuurgidsardennen.be
www.kajakourthe.be

Als huurder van het huis heb je 10% korting op onze activiteiten.

Best boek je dit wel tijdig op voorhand.

Jorn Van Den Bogaert
Natuurgids - Guide nature - Natureguide
gsm: 0032/(0)496.45.80.85
jornvdb@hotmail.com

www.natuurgidsardennen.be / www.facebook.com/natuurgidsardennen

WAT TE ZIEN? WAT TE DOEN?

NATUUR- EN DIERENPARKEN

Wildpark van La Roche - Le parc à gibier de La Roche-en-Ardenne (12 km)

Het Wildpark bevindt zich op 2 km van het stadscentrum, in een buitengewoon groen kader.
Langs het parcours van 1200 meter, dat u te voet aflegt, kunt u herten, hinden, damherten, moeflons, wolven, lynxen, wilde katten, vossen, uilen en boerderijdieren bewonderen. Er is ook een cafetaria en een speelplein.

Openingstijden:
In juli en augustus elke dag van 10:00 tot 19:00.
Van Pasen tot begin november, alle dagen van 10:00 tot 17:00.
Van begin november tot Pasen tijdens de weekenden en schoolvakanties van 10:00 tot 17:00.

Le parc à gibier de La Roche-en-Ardenne, Plateau du Deister, +32 (0)84 31 10 15
www.parcagibierlaroche.be

Safaripark Le Monde Sauvage (38 km)

Het park bestaat uit 6 delen: In het eerste gedeelte, bewegen de dieren zich in halve vrijheid. Deze sectie wordt bezocht met de wagen of met een treintje (gratis voor groepen). Giraffen, struisvogels, nijlpaarden, zebra's, dromedarissen, kamelen, gnoes, neushoorns, antilopen, olifanten... Het tweede gedeelte wordt te voet bezocht, te midden van een weelderige plantengroei. Men ontdekt er de meest fantastische dieren uit de vier hoeken van de wereld (tijgers, poema's, lynxen, zeeleeuwen, beren, gibbons, chimpansees, bizons, halfapen, orang-oetangs...). Het derde gedeelte is zeeleeuwenland. Daar kan U de spelvaardigheid en de ongelooflijke leerfaculteit van onze 7 zeeleeuwen ontdekken, in een spektakel enig in Belgïe ! Het vierde gedeelte bestaat uit de kinderboerderij en ligt ingesloten in een immense speeltuin. Het vijfde gedeelte van het park is samengesteld uit een restaurant, een self-service en een exotische volière, waar men de meest gevarieerde sprekende vogels uit de vier hoeken van de wereld kan bewonderen. Het zesde gedeelte is het rijk der roofvogels, arenden, gieren, uilen, valken, caracaras in een verbazend showspel, waar de vogels in volledige vrijheid heersen over een uniek panorama.

Monde Sauvage, Fange de Deigné 3, 4920 Aywaille, +32 (0)4 60 90 70
www.mondesauvage.be

Domaine de Hottemme in Durbuy / Heyd (biorama’s) (30 km)

Het Domaine de Hottemme in Durbuy / Heyd biedt een unieke verzameling van meer dan 50 biorama's over de dieren, de natuur en het plattelandsleven uit de streek.

Domaine de Hottemme, Tour-Heyd 58, 6940 Barvaux-Sur-Ourthe (Durbuy), +32 (0)86 21 30 11
www.hottemme.be

Forestia Dierenpark La Reid in Theux (Luik) (45 km)

In een beschermd natuurgebied, op het kruispunt van de Hoge Venen en de Belgische Ardennen, leert u de dieren van de Noord-Europese vlakten en bossen kennen. In het park leven meer dan tweehonderd dieren van een dertigtal verschillende soorten, waaronder: herten, moeflons, everzwijnen, lynxen, bisons, damherten, bruine beren, enz. Natuurlijk maken de wolven ook deel uit van het wildpark. Er is ook een kinderspeeltuin en een comfortabel restaurant. Het park is het hele jaar open: van 15 maart tot 15 oktober, vanaf 9u30 van 16 oktober tot 14 maart, vanaf 10u (gesloten op maandag)

Forestia Dierenpark, La Reid Rue Fonds Marie 563, 4910 Theux, +32 (0)87 54 10 75
www.forestia.eu
Alternative GPS: Rue du Pied de la Fagne 4910

Theux Natuurparkcentrum van Botrange in Robertville (Luik) (55 km)

Dit park toont de geschiedenis van de Hoge Venen.

Wildpark Domein Grotten van Han (55 km)

Het domein van de Grotten van Han omvat 5 attracties, 2 restaurants, een speelplein en een mini boerderij. Het wildpark van 250 hectaren groot is niet alleen een oase van rust, maar ook een lust voor het oog:
het vergezicht over de oude vallei van de Lesse of de ontdekking van de geheimzinnige Afgrond van Belvaux.
Tal van diersoorten verfraaien het landschap : herten, damherten, everzwijnen, ... maar ook zeldzame of beschermde dieren, zoals de steenbok, de tarpan, het Przewalskypaard, de Europese bizon en indrukwekkende roofdieren : de wolf, de lynx en de bruine beer.
De speciaal uitgeruste "safari-car" garandeert een veilig bezoek aan het uitgestrekte Wildpark.

Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Han-Sur-Lesse, +32 (0)84 37 72 13,
www.grotte-de-han.be

GROTTEN

De grotten van Hotton (30 km)

Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. Betreed de reuzengalerijen. Hier ontdekt u de rijke vorm - en kleurschakeringen van de kalkafzettingen. Kijk in een 35m diepe put. Bewonder de broze draperieën en luister naar de grommende stroom.

Chemin du Speleo Club 1, 6990 Hotton sur Ourthe +32 (0)84 - 46 60 46
www.grottesdehotton.be

De grotten van Remouchamps (36 km)

De Grot van Remouchamps wordt sinds 1828 door toeristen bezocht. De harshoudende fakkels die destijds door de eerste bezoekers gebruikt werden, moeten maar een vage indruk nagelaten hebben, in vergelijking met de pracht dat heden te zien is, dankzij de prachtige moderne verlichting.

Grotten van Remouchamps, Rue de Louveigné 3, 4920 Sougne-Remouchamps (Aywaille), +32 (0)4 3609070 www.mondesauvage.be/#grottes

De grotten van Han (55 km)

Le Domaine des Grottes de Han Deze grot is haar drie sterren in de Michelin-gids meer dan waard : rit met een honderd jaar oude tram, rondleidingen in verschillende talen, klank- en lichtspel en tochtje per boot op de onderaardse rivier. Het Museum van de Onderaardse Wereld werd onlangs helemaal vernieuwd en biedt onderdak aan een prestigieuze collectie archeologische voorwerpen die werden gevonden in de grot. Deze voorwerpen bestrijken zowat 5.000 jaar van onze geschiedenis.

Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Han-Sur-Lesse, +32 (0)84 37 72 13
www.grotte-de-han.be

De grot van Lorette in Rochefort (50 km)

Het Paviljoen verwelkomt u en stelt een nieuwe film voor over tektonische fenomenen.
Het bezoek aan de grot is indrukwekkend: nieuw klank - en lichtspel in de Sabbatzaal, 60 meter onder de grond en de nieuwe cataclysmezaal.

Drève de Lorette, 5580 Rochefort +32 (0)84 21 20 80

(THEMA) PARKEN

Plopsa Coo (30 km)

Plopsa Coo ligt aan de voet van de beroemde Watervallen van Coo. Alle attracties zijn stuk voor stuk met veel respect voor de natuur geïntegreerd in het landschap. Avontuurlijke durvers kunnen zich volop uitleven op de bobsleepistes, de achtbaan of de wildwaterbaan. Doe je liever rustig aan? Stap dan zeker op het treintje en ontdek het wildpark met de prachtige Ardense fauna. De everzwijnen, herten, reeën en alle andere woudbewoners kijken alvast uit naar je bezoek. De toeristische site Plopsa Coo is gratis toegankelijk. Ook enkele attracties zoals de speeltuin zijn gratis toegankelijk. Andere attracties zijn betalend. De adembenemende natuurpracht van dit park blijft centraal staan. Maar middenin die natuur vind je vooraan … juist, kabouter Plop en zijn vrienden. En die doen er alles aan om van het voormalige Télécoo en echt Plopsa Coo te maken.

Plopsa Coo Coo 4, 4970 Stavelot
www.plopsa.be/plopsa-coo/nl

Houtopia ( 20 km )

Januari 1945, Houffalize beleeft een nachtmerrie. De geallieerden vegen deze « parel van de Ardennen » volledig van de kaart en decimeert de bevolking. Deze martelaarsstad had nood aan een « monument » om te getuigen van dit tragische verleden en de vele dode kinderen.
Liever dan nog een oorlogsgedenkteken op te richten beslisten men om zich resoluut naar de toekomst te richten, en de toekomst, dat zijn de kinderen. Houtopia werd dus opgericht als een oord waar kinderen, maar ook de volwassenen, de echte waarden van het kind kunnen leren kennen en waar iedereen gesensibiliseerd wordt om de Rechten van Het Kind beter te respecteren, zonder het verleden te vergeten.
Maar Houtopia is nog veel meer... Een ludiek, recreatief en pedagogisch concept...Een ontdekkingsruimte vol magie, sensibilisering van de echte waarden van het leven. Gezondheid, veiligheid, milieu en verdraagzaamheid…vier grote thema’s die in Houtopia in drie stappen ontdekt worden.

Place de l'Eglise 17, 6660 Houffalize
www.houtopia.be/nl

Parc Chlorophylle (12 km)

Het Park van 9 hectaren, enig in zijn genre, geeft de bezoeker de kans de wereld van het bos te ontdekken op een originele manier. Eén van de belangrijkste attracties van het Park Chlorophylle is de loopbrug die u kunt bewandelen tot in de toppen van de bomen. Kinderen kunnen zich uitleven in de thematische speeltuin aangepast aan het bos. De verschillende animaties, bestaande uit hout staan volledig in het teken van de natuur en het milieubehoud. Naast elke animatie bevinden zich tweetalige didactische houten panelen die de bezoeker informeert. De aanleg van het park kreeg zijn specifieke infrastructuur mede door de samenwerking van verschillende gespecialiseerde artiesten en architecten. Zij werden mede geïnspireerd door bestaande projecten in sommige Scandinavische en Anglo-Saksische landen waardoor het park zowel een ludiek als een pedagogisch aspect krijgt. Een formule van uniek en origineel toerisme.

Rue des Chasseurs Ardennais, 60, Dochamps 6960 Manhay
www.parcchlorophylle.com

Parc des Topiaires (40 km)

Het grootste Topiari park in de kleinste stad ter wereld. Een park met een collectie van buxus in de vorm van dieren of voorwerpen gesnoeid. Het park (1 hectare groot) bestaat uit meer dan 250 figuren en sommige planten zijn meer dan 120 jaar oud.

Parc des Topiaires Rue de la Haie Himbe 1, 6940 Durbuy
www.topiairesdurbuy.be

Labyrint Barvaux (33 km)

Het labyrint is een nieuw en uniek concept in de wereld van de themaparken. Het is een reusachtig, meer dan 8 hectare groot, doolhof van maïs, waarin iedereen graag verdwaalt. Elk seizoen verandert zowel het thema als de vorm van het labyrint. Hierdoor staat het labyrint borg voor lol en amusement.

Labyrint Barvaux Rue Basse Commène, 6940 Barvaux-sur-Ourthe +32 (0)86 219042
www.lelabyrinthe.be/nl

Euro Space Center (57 km via N89)

Alles over de ruimte en ruimtevaart. Van de Big Bang tot de meest futuristische plannen van de ruimteverkenning. Een ruimtewandeling waar ruimte tot leven komt dankzij de magie van licht, geluid en beelden. Ontdek de planetentempel, het Columbus laboratorium, het Internationaal Ruimtestation en de Space Shuttle die allebei op ware grootte werden nagebouwd.

Euro Space Center Rue Devant les Hêtres 1, 6890 Transinne, +32 (0)61 65 64 65
www.eurospacecenter.be

HISTORISCHE GEBOUWEN:

KASTELEN, BURCHTEN EN ABDIJEN

Het Feodaal Kasteel van La Roche-en-Ardenne (17 km)

De ruïnes van het middeleeuwse kasteel, gebouwd tussen de 11de, 12de en 14de eeuw, met hun sombere, indrukwekkende massa, nog benadrukt door ruwe opeenstapeling van leistenen, overheersen de groene vallei die genesteld ligt in een lus, gevormd door de Ourthe en de steile hellingen van Deisterberg.

Rue du Vieux Château 4, 6980 La Roche-en-Ardenne, info@chateaudelaroche.be
www.chateaudelaroche.be

Château de Petite Somme - Hare Krishna Radhadesh (38 km via N841)

De Hare Krishna-beweging is een wereldwijde gemeenschap van toegewijden van Krishna, de allerhoogste persoonlijkheid Gods. Op het domein van Radhadesh worden er dagelijks rondleidingen verzorgd het hele jaar door. Je kan er onder andere een ambachtelijke bakkerij, een vegetarisch restaurant, een boetiek, een boekenwinkel met spirituele literatuur en een cafetaria vinden.

Petite Somme 5, 6940 Septon, Durbuy +32 (0)86 32 29 26
www.radhadesh.com

GESCHIEDENIS: MONUMENT

monument Chabrehez
Monument 3 CHA de Chabrehez (gelegen voor de vakantiewoning)

10 mei 1940: De opmars van het Duitse leger vertragen, dat was de opdracht van de Ardense Jagers.
Zij boden dus hevig weerstand. De uren verstreken. Generaal Rommel, de commandant van de 7e Panzerdivision, was woedend over de vertraging die zijn voorhoede opliep. Hij haastte zich naar voren en leidde nu zelf de aanval. Verbaasd over zoveel weerwerk riep Rommel uit: “Es sind keine Menschen, sondern grüne Wölfe!” (Dat zijn geen mensen, maar groene wolven!)
Dit monument brengt eer aan de Compagnie du 3 CHA (3e Ardense Jagers) die dapper standhield tegenover de 7e Panzerdivision en de opmars ervan tot 11 mei vertraagde. Zes Ardense Jagers sneuvelden in deze gevechten.

MUSEA

Museum van de Slag om de Ardennen (16 km)
Musée de la Bataille des Ardennes

Dit museum van ± 1.500m² telt drie verdiepingen. De bezoeker ontdekt meer dan 120 poppen van Amerikaanse, Engelse, Duitse en zelfs Schotse soldaten in gevechtsuitrusting, evenals uniformen van veteranen die aan de Slag om de Ardennen deelnamen. Ook te bezichtigen: een indrukwekkende verzameling wapens (licht en zwaar geschut), foto's, persoonlijke voorwerpen en uitrustingen die ter plaatse gevonden werden, evenals een twintigtal militaire voertuigen.

Rue Châmont 5 – 6980 La Roche-en-Ardenne +32 (0)84 41 17 25
www.batarden.be

Houtopia Kinderwereld in Houffalize (20 km)

In Houffalize is het multimediaal kindermuseum Houtopia te vinden. Dit is een ludiek, recreatief en pedagogisch concept met de rechten van het kind als rode draad. Openingstijden: alle dagen van 11u00 tot 17u00. In juli/augustus : van 10u00 tot 19u00. Gesloten : in januari (behalve tijdens schoolvakanties), alle zaterdagen buiten de schoolvakanties, op 24,25,31/12 en op 1/1 en tijdens de bikedagen in april (op te vragen).
Houtopia Kinderwereld in Houffalize, Place de l'Eglise 17, 6660 Houffalize +32 (0)61 28 92 05 www.houtopia.be

Museum van het Circuit Spa-Francorchamps in de abdij van Stavelot (32 km)

In Stavelot vindt u naast de abdij ook het museum van het circuit van Francorchamps. Het Circuit van Spa-Francorchamps, gelegen in de prachtige, groene omgeving tussen Stavelot, Malmedy en Spa, schouwtoneel van topprestaties van auto- en motorrenners, wordt door een groot aantal renners nog altijd beschouwd als het “mooiste circuit ter wereld”. In het museum in de prachtige, overwelfde kelders van de abdij, wordt de prestigieuze geschiedenis van het circuit opnieuw levendig voorgesteld. Onuitgegeven visuele documenten, didactische borden en een constant vernieuwde voorstelling van uitzonderlijke voertuigen brengen de passie voor de competitie opnieuw naar boven vanaf de pionierstijd tot op heden.

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 18.00uur (behalve 25/12, 1/1 en de maandag na Laetare Carnaval).

Abbaye de Stavelot - Museum van het Circuit Spa-Francorchamps, 4970 Stavelot, +32 (0)80 88 08 78
www.abbayedestavelot.be

De archeoscoop van de Salmstreek in Vielsalm (20 km)

Ontdek de onderaardse rijkdommen en de mysterieuze legendes van Vielsalm . Dankzij audiovisuele technieken en individuele walkmans keer je terug in de tijd en ontdek je de wereld van de heksen.

Openingstijden: het hele jaar van 10 tot 18u. (laatste ingang om 17u.), behalve 25/12 en 01/01

Archeoscoop van de Salmstreek in Vielsalm Avenue de la Salm 50, B6690 Vielsalm +32 (0)80 215052

Archeologisch park Malagne (47 km)

Malagne, de Gallo-Romeinse site, is sedert 1996 geopend. Het archeologisch park van Rochefort ligt rond de uitgegraven, versterkte, gerestaureerde en gedeeltelijk heropgetrokken overblijfselen van één van de grootste Romeinse villa's in Noord-Gallië. Je vindt er een levendig museum in open lucht, een polyvalent cultureel centrum over de Gallo-Romeinse tijd, een experimentele boerderij, een didactisch centrum.

Archéoparc de Rochefort Malagne la Gallo-romaine Malagne 1, 5580 Rochefort +32 (0)84 22 21 03 www.malagne.be

NOG WAT MUSEA OP EEN RIJTJE:


ANDERE UITSTAPJES

Stuwmeer in Nisramont (20 km)

In Nisramont vindt u een stuwdam (lengte 116m, hoogte 16m, capaciteit 3 miljoen m³) en een meer van 47 ha waar u kunt kajakken en wandelen. Er is een zuiveringsstation, hydro-elektrische centrale, watervalletje bij hoogwater, audiovisuele zaal (vrije ingang), cafetaria, terras, … Open het hele jaar vanaf 10u.

Meer van Nisramont, Rue du barrage Bérismenil

Brouwerij Achouffe

Deze brouwerij in het hartje van de groene Ardennen werd opgericht in 1982. Ze is gespecialiseerd in het brouwen van speciale kwaliteitsbieren waaronder Mc Chouffe en La Chouffe. De producten zijn herkenbaar aan de sympathieke kabouter die de etiketten siert.
Om de brouwerij te bezoeken: + 32 (0)61 23 04 44 visitebrasserie@achouffe.be

Confiturerie Saint-Amour Durbuy

Het beroep van ambachtelijk confituur maken ging hier over van vader op zoon. Men maakt confituur van bloemen en wilde vruchten, maar ook traditionele confituur, gearomatiseerde azijn en geneeskrachtige producten zoals massageolie, balsems, tijmsiroop... Een videofilm van acht minuten toont het fabricageproces. In de werkplaatsen bevinden zich borden met een korte uitleg.

Confiturerie Saint-Amour Rue Saint Amour 13, Durbuy Rue Eloy 7, Durbuy +32 (0)86 21 12 76 www.confitureriesaintamour.be

Microbrouwerij La Ferme Au Chêne

In het centrum van Durbuy produceert deze microbrouwerij nog steeds zijn "Marckloff" bier op ambachtelijke wijze. Een videofilm toont u de brouwtechniek. In de taverne kunt u dit beroemde bier proeven, eventueel vergezeld van een streekgerecht.

La Ferme au Chêne Rue Comte d’Ursel 36, 6940 Durbuy, +32 (0)86 21 10 67

Escargots "Petit-Gris de Namur"

Op de boerderij van de Vieux Tilleul ontdekt u de teelt van deze beroemde wijngaardslakken. Het bezoek duurt 1u30 en omvat het bezoek aan het groeiverblijf van de jonge slakken en de buitenverblijven, een videopresentatie over de verwerking (15 min), en de kers op de taart, een proeverij van 3 verschillende bereidingen met een glas mousserende wijn.

Escargots "Petit-Gris de Namur" Rue du Tilleul 14 , 5380 BIERWART (Fernelmont), +32 (0)81 35 73 www.escargots.info

Tramway van Aisne

ritje in een authentieke oude tram De TTA baat een stuk van een authentieke Ardense buurttramlijn uit. Vertrekkend aan het station, voorzien van alle modern comfort en waarin er een cafetaria en een klein museum zijn ondergebracht, voeren antieke trams u doorheen stukjes ongerepte natuur waarop de tijd geen grip lijkt te hebben. De tram laat u op zijn spoor langsheen het riviertje de Aisne de ongerepte fauna en flora van de Ardennen zien.

Tramway Touristique De L'aisne Rue du Pont d'Erezée 1, 6997 Erezee

SPORT EN SPEL

Als men grotere sportieve prestaties wil leveren, dan is er gelegenheid voor terreinfietsen, bergklimmen bij Nadrin Le Herou, survival, deltavliegen, zwemmen, (vlieg)vissen en tennis.

's Winters worden in de directe omgeving bij Samree zo'n 60 km langlaufpistes uitgezet en kan men alpine skiën bij Baraque de Fraiture en Lierneux.

GOLFBANEN

Golf de Durbuy (30 km)

is een prachtige baan op 5 minuten van het stadje Durbuy. De baan is ontworpen door architect Hawtree en lijkt te zijn verweven met het sublieme Ardense landschap.

Golf de Durbuy Route d´Oppagne 34, 6490 Barvaux-sur-Ourthe, +32 (0)86 21 44 54
www.golf.be/durbuy

'Five Nations' (44 km)

De prestigieuze golfbaan 'Five Nations' is ook vlakbij! Five Nations is zonder twijfel één van de meest uitdagende en aansprekende golfbanen van de Benelux. De golfbaan vormt door het heuvelachtige parcours, de vele natuurlijke hindernissen zoals beken en bossen en de snelle greens een uitdaging voor zowel de gevorderde als de beginnende golfspeler. Het adembenemende en gevarieerde Ardennen landschap met schitterende uitzichten tot wel 50 kilometer, het unieke en historische clubhuis in een oude kasteelhoeve uit 1740 en bovenal de ontspannen, gezellige sfeer maken een golfvakantie op Five Nations tot een bijzondere belevenis. Gary Player heeft zelf het ontwerp begeleid en de golfbaan officieel geopend.
Nog steeds heeft hij een grote voorkeur voor deze baan, hetgeen steeds weer blijkt uit hedendaagse publicaties van zijn hand.

Five Nations Golf Club Ferme du Grand Scley - Rue de Citadelle 1, 5372 Méan +32 (0)86 32 32 32 www.fivenations.be

KARTING

Karting de la Famenne vindt u in Marche-en-Famenne' (39 km)

In Marche-en-Famenne bevindt zich een baan van 750 meter met verhuur van karts.

Openingstijden:
Tijdens de maanden juli, augustus en september open van 9 tot 20 uur.
De rest van het jaar open op woensdagnamiddag.
Heel het jaar door voor groepen op afspraak.

Karting de la Famenne Route de Baschamps 25, 6900 Marche-en-Famenne +32 (0)496 36 98 81

WINTERSPORT

Langlaufen, alpineskiën, snowboarden, sleeën etc. (5 km)

Bij voldoende sneeuwval kunt u langlaufen en alpineskiën op Baraque de Fraiture (675 m).
Hier kunt u ook skimateriaal (langlaufski's, alpineski's, snowboards, snowblades en sleeën) huren.
De skipiste van Baraque de Fraiture is gelegen in de provincie Luxemburg in de Belgische Ardennen.
Gelegen op 652 meter hoogte is deze alpineskipiste de hoogste in België.
De strenge en koude weersomstandigheden maken deze locatie uiterst geschikt voor wintersport.
Er zijn drie alpine skibanen (‘s avonds verlicht), vier langlaufloipes en een sleebaan.
De ideale locatie om met het hele gezin een sport te beoefenen te midden van een adembenemend mooie natuur! En na het sporten, tijd om weer bij te komen! Zodra er sneeuw ligt is de cafetaria geopend (kleine maaltijden). Geniet van een prachtige streek aan de rand van de natuurreservaten van plateau des Tailles. Liefhebbers van natuur en weidse landschappen zullen hier een rijke, afwisselende en boeiende flora en fauna ontdekken.

Meer informatie over de skigebieden en de sneeuwcondities vindt u op de website: www.catpw.be/NL/ski.htm

Ski Baraque de Fraiture Baraque de Fraiture +32 (0)80 41 88 78
www.ski-baraque.be

ZWEMMEN

Overdekt zwembad (21 km)

Centre thermal Aqua l'O in Houffalize, met Zweedse sauna en Turks stoombad.
Ol Fosse d'Outh 1, 6660 Houffalize +32 (0)61 28 88 01

Overdekt zwembad van Sunparcs (20 km)

Sunparcs Ardennen Rue de la Grotte 12, 6690 Vielsalm, +32 (0)80 21 57 76

WANDELEN

Kaarten:

Detailkaarten van de omgeving en uitgestippelde wandelroutes zijn aanwezig in de woning.

Voor een wandelkaart en overzicht van alle wandelroutes kan je terecht in Nadrin of bij de VVV van Houffalize. Plateau des Tailles heeft prachtige mogelijkheden.

De Europese commissie verkoos dit 'Life Tourbières Plateau des Tailles' tot 'Best LIFE Nature project'.

Enkele wandelroutes tonen u de verschillende landschappen en doorkruisen twee sites die gerestaureerd werden in het kader van het LIFE project.

Voor uitgestippelde wandelingen zie:

http://biodiversite.wallonie.be/fr/sentiers-de-decouverte.html?IDC=3707

In Achouffe: Vertrekkend in Achouffe zijn er volgende uitgestippelde wandelingen:


Interessante links voor meer informatie over de omgeving: