ALGEMENE INFORMATIE

Chabrehez, is een gehucht van ‘Les Tailles’, een van de hoogstgelegen dorpen van België op ongeveer 600 m boven de zeespiegel. Les Tailles ligt op het gelijknamige plateau dat boven de Oostelijke Ourthe en de Salm uittorent. Zeven zijrivieren van de Ourthe ontspringen op het plateau: het beekje Martin Moulin dat naast de vakantiewoning stroomt, het beekje van la Planchette, de beek van Sommerain naar het grote meer, de beek van Pont du Mont, de Chevral, de Belle-Meuse en de beek van la Mer bij Samrée.

WANDELINGEN ~ EXCURSIES van HET HUIS 'Le brâme du cerf'met gids

www.natuurgidsardennen.be


WINTERSPORT

In de winter kunt u op 5 km (Baraque de Fraiture) gebruik maken van 2 aanwezige skiliften. De skipiste van Baraque de Fraiture ligt in de Belgische Ardennen. Baraque Fraiture ligt op 652 meter hoogte is daarmee de hoogste alpine skipiste van België.
Langlaufen, skiën, sleeën … of een sneeuwwandeling maken, het kan allemaal bij dit skigebied.
Geniet van een prachtige streek aan de rand van de natuurreservaten van plateau des Tailles.
Liefhebbers van natuur en weidse landschappen zullen hier een rijke, afwisselende en boeiende flora en fauna ontdekken. Er zijn drie alpine skibanen (‘s avonds verlicht), vier langlaufloipes en een sleebaan.
De ideale locatie om met het hele gezin een sport te beoefenen te midden van een adembenemend mooie natuur! Tevens zijn er in de omgeving talrijke mogelijkheden voor langlaufen en sleeën.

MEER INFORMATIE: